Site icon Hrvatska uživo

Zavadlav napravio ‘cirkus‘ u sudnici, na pitanja odgovarao na talijanskom! Sutkinja ga upozorila, ali on nastavio…

Foto: screenshot/hrt

10:20 – Suđenje FIlipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo je prekinuto, a rasprava odgođena na neodređeno. Uslijedit će vještačenje je li okrivljenik raspravno sposoban.

———————————————————————————————————————-

Za ubojstva Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je bio osuđen Filip Zavadlav (27) na 40 godina zatvora, no Visoki kazneni sud ukinuo je presudu u tom dijelu i naložio novo suđenje, koje se održava danas.

U sudnici je Zavadlav danas odlučio pričati talijanski jezik.

Na sva pitanja odgovarao je na talijanskom, pa ga je sutkinja u više navrata upozorila kako je hrvatski jezik službeni te da se komunicira na njemu. No ništa nije pomoglo, on je nastavio ‘po svome‘.

Isto je reagirao i kada je pročitala njegove podatke ne želeći potvrditi da su točni zbog čega se sutkinja obratila pravosudnim policajcima da potvrde da je riječ o optuženiku, pišu 24 sata.

– Izvinite, gospođo, ne možemo ovo raditi, jer kao što smo vidjeli u prvom procesu (…) – obratio se u jednom trenutku Zavadlav sutkinji na solidnom talijanskom jeziku.

– Ja sam sutkinja u ovoj sali – odgovorila mu je ona, također na talijanskom jeziku.

– Ja vam vjerujem – odvratio je zadovoljno Zavadlav.

Na talijanskom jeziku spominjao je i ‘brojne greške u procesu‘, a u jednom trenutku je iz ruksaka izvadio i čokoladu.

Rasprava je stoga prekinuta jer se okrivljeni nije očitovao o optužnici. Sudsko vijeće treba donijeti odluku.

Zavadlavu je punomoć otkazao jedan, a još trojica odvjetnika zatražilo je od suda da ih razriješi zastupanja po službenoj dužnosti. Novi branitelj po službenoj dužnosti kojega je imenovao sud, splitski je odvjetnik Tadiša Milošević.

Uskoro opširnije…

Exit mobile version