Site icon Hrvatska uživo

SLUŽBENO ODSUTAN: Puljak je gotovo petinu mandata proveo na putovanjima, evo koliko je to koštalo Split…

FOTO: SCREENSHOT/HRT

Putovanja gradonačelnika Ivice Puljka često su na meti propitkivanja oporbe. Stekao se dojam da je često službeno odsutan. U nešto više od pet mjeseci mandata gradonačelnik je bio na osam službenih putovanja. U odgovor iz Banovine nije uračunat odlazak u Vukovar u Kolonu sjećanja, kao ni u Zagreb na sastanak s ministricom Ninom Obuljen Koržinek. Zbrajajući vrijeme putovanja, najmanje 26 dana je proveo u odsustvu, s minimalnim troškom od 150.000 kuna, računajući i sredstva utrošena na  delegaciju koja bi znala otići s njim., piše dalmatinski portal

Prvi odlazak bio je već u rujnu. S voditeljicom Odsjeka za staru gradsku jezgru uputio se u trodnevni posjet Quebecu u Kanadu.

Većina troškova gradonačelnika je, kažu u Banovini, pokrivena od strane organizatora, tako da je iznosio oko 1500 kuna. Za voditeljicu je plaćeno dodatno 16.500 kuna.

Koncem rujna je službeno boravio u Mostaru u povodu donacije autobusa tamošnjem autobusnom prijevozniku. 

Trošak ‘skoka’ do Mostara je iznosio oko 1500 kuna.

Već 9. listopada Puljak je otišao u Bruxelles gdje je sudjelovao na Europskom tjednu regija i gradova. Put, navode, nije plaćen iz proračuna. 

Tjedan dana se odmarao od putovanja pa je otišao u dvodnevni posjet Beču gdje je sudjelovao na konferenciji EBRD-a.

Ukupni trošak je oko 1100 kuna jer je let i smještaj financirao organizator.

U studenom je s delegacijom Grada i gradskih tvrtki otputovao u Barcelonu. O tome smo, podsjetimo, pisali, kada je za četverodnevno sudjelovanje na  Smart City Expo World Congress izdvojeno oko 100.000 kuna.

Nakon Barcelone, u Zadru je sudjelovao na 14. godišnjem susretu gradonačelnika i poduzetnika, za što je za trošak puta gradonačelnika plaćeno 2400 kuna te još  za predstavnika Banovine 5800. Potom je posjetio Vukovar.

Za svetog Nikolu je odletio za Jeruzalem i Tel Aviv, na Muniworld konferenciju za što su Splićani izdvojili 11.500 kuna.

Gotovo da još nije dotaknuo tlo, već je bio u avionu za Ženevu, na obilježavanje 420. obljetnice Escalade de Genève za što je izdvojeno iz proračuna 5300 kuna.

Samo za odlaske se, grubom računicom, platilo oko 45.000 kuna, a pridodamo li još 100.000 za odlazak brojne delegacije u Barcelonu, iznos je respektabilan. 

Exit mobile version