Site icon Hrvatska uživo

Izjava koja će odjeknuti. Plenković: ‘Vlada je toliko intervenirala da većina građana nije ni svjesna krize u kojoj živi’

FOTO: SCREENSHOT/N1

‘Nema kome nismo pomogli da mu troškovi energenata ne sruše temelje financijskoga funkcioniranja’

Premijer Andrej Plenković držao je uvodno govor na prvoj godišnjoj konferenciji o hrvatskom Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, pod geslom “Spremni za sutra”. Osvrnuo se, među ostalim, na ulazak Hrvatske u Schengen. “Ja sam to gledao s kolegama, nismo pronašli nikoga tko je isti dan ušao u euro i u Schengen. To još nitko nije uspio i to je jedan od ključnih prioriteta naše Vlade”, kazao je.

Potom se dotaknuo Vladinog paketa mjera pomoći. “U krizi smo bili među vladama koja je intervenirala sveobuhvatno, na voluminozan način u smislu sredstava. Čak smo reagirali toliko da većina naših sugrađana nije ni svjesna krize u kojoj živi. Glavna globalna tema je kako što više uštedjeti energiju, i plin i struju”, rekao je.

“Mi smo ljudima osigurali mirnu jesen i zimu, ista cijena struje i plina. Pomogli svima, vrtićima, školama, fakultetima, gradovima, općinama, županijama, bolnicama, domovima za starije… Nema kome nismo pomogli da mu troškovi energenata ne sruše temelje financijskoga funkcioniranja”, dodao je, prenosi 24sata.

Exit mobile version