Site icon Hrvatska uživo

Snježana uganula nogu silazeći iz vlaka. HŽ joj mora platiti ‘masnu’ odštetu…

Foto by demosmedia/ilustracija

Snježana je ozlijedila nogu dok je izlazila iz putničkog vlaka, pa joj HŽ sad mora isplatiti oko 29.000 kuna odštete i oko 9000 kuna troškova postupka.

Sve se dogodilo u travnju u jutarnjem putničkom vlaku Kustošija – Zabok. Prilikom silaska s vlaka na kolodvoru Zaprešić, Snježana koja je putovala u Zabok pala je i ozlijedila lijevu nogu. Zbog radova na dionici Zaprešić-Zabok morali su presjedati na autobus.

Snježana i drugi svjedoci tvrde kako se putnički vlak na kolodvoru Zaprešić nije zaustavio uz peron, “pa je visinska razlika između najniže stepenice vagona i šljunčanog dijela tla uz prugu bila previsoka da bi je ona mogla svladati običnim iskorakom, već jedino doskokom s najniže stepenice”.

Snježana je, dakle, prema presudi koja je donesena u utorak, iz vagona silazila na šljunak i tračnice, pa je ozlijedila nogu. Zadobila je “uganuće lijevog gornjeg i donjeg nožnog zgloba, napuknuće vanjskog gležnja lijeve potkoljenice, koštano hrskavičnu ozljedu lijeve gležanjske kosti”.

Jučerašnja presuda kojom je tužiteljici dosuđeno oko 38.000 kuna je nepravomoćna i HŽ Putnički prijevoz na nju se može žaliti u roku od 15 dana od primitka., doznaje danica.hr

Exit mobile version