Site icon Hrvatska uživo

Prije nestanka zrakoplov je poslao poziv upomoć. U velikoj potrazi sudjeluju policija i HGSS: “Uvjeti su jako loši, ne možemo koristiti helikopter”

foto: policija.hr

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je da je nestao zrakoplov koji je krenuo iz Splita prema Njemačkoj. HGSS je objavio da se zrakoplov srušio sjeverno od Rakovice. U zrakoplovu su pilot i tri osobe. HGSS je prvotno javio da se avion srušio pa ubrzo povukao vijest.

Tijek događanja pratite iz minute u minutu: 

17:50 “Teško je procijeniti koliki dio terena nije pregledan. Teren je stvarno velik, više kilometara u svakom smjeru. Više informacija znat ćemo kad se ekipe vrate s terena, a ako se ništa ne nađe, širit ćemo potragu“, rekao je za DNEVNIK.hr Josip Granić iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

17:05 Potraga i dalje traje. “U Broćancu je organiziran stožer u kojem se nalaze pripadnici HGSS-a, policija, ali i službenici antiterorističke jedinice Lučko. Koordiniraju potragu za koju kažu da je iznimno teška i zahtjevna s obzirom na to da je teren koji se pretražuje širok. Vremenski uvjeti su teški. Glavna im je zadaća suziti teren kako bi im potraga u tom dijelu bila nešto lakša.

Na terenu je oko 70 pripadnika, ali iz minute u minutu ih je sve više, dolaze stalno nova vozila HGSS-a. Zapovjednik ih raspoređuje na teren”, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, prije samog nestanka avion je poslao poziv upomoć.

Exit mobile version