Site icon Hrvatska uživo

STIŽE NEUGODNA PROMJENA VREMENA Ako ste se nadali sunčanom vikendu, nemamo dobre vijesti! Pogledajte prognozu za Zagreb

FOTO: PIXABAY/ ILUSTRACIJA

Ako ste se planirali rekreirati na otvorenom ili pak uživati u kavi na suncu, iskoristite četvrtak jer već u petak stiže promjena vremena diljem Hrvatske. Javlja ZAGREB INFO

Pretežno sunčano i razmjerno toplo uz uglavnom slab vjetar, prognoza je za Zagreb ovog četvrtka. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 25 °C, a iako još ne vladaju vrućine, imajte na umu da je UV indeks umjeren i visok, stoga se adektvatno zaštite. U petak će u glavnom gradu Hrvatske biti umjereno i pretežno oblačno. Oborine se očekuju u poslijepodnevnim satima, a na širem području grada je moguća i grmljavina. Temperatura će i dalje ostati proljetna između 20 i 22 Celzijeva stupnja, najavljuju iz DHMZ-a.

Kiša je najavljena i u subotu. Tijekom cijelog dana će biti oblačno uz oborine. Naoblaka je najavljena i za kraj tjedna, a dobra vijest je da kiše u nedjelju u Zagrebu ne bi trebalo biti.

Od petka promjenjivije i u ostatku Hrvatske

I u ostatku Hrvatske, četvrtak će biti pretežno sunčan. Razvoj oblaka očekuje se poslijepodne te je u gorskim predjelima moguć poneki pljusak, a u noći na petak s jačim naoblačenjem na Jadranu mjestimice kiša. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 26 °C.

Promjena vremena zahvatit će veći dio unutrašnjosti u petak. Kiša će najprije početi padati u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju, ponegdje i uz grmljavinu. Nestabilno će biti i u subotu, a izraženiji pljuskovi vjerojatniji su u Dalmaciji gdje ih može biti i u nedjelju. Temperatura će za vikend ostati između 18 i 22 Celzijeva stupnja.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA

Exit mobile version