Site icon Hrvatska uživo

Plenković pronašao novog ministra graditeljstva : ‘On je joker iz rukava, ima sjajnu karijeru!‘

FOTO: SCREEENSHOT/RTL

Premijer se odlučio za profil, kažu, sposobnog menadžera koji nije član stranke, ali je blizak HDZ-u, te koji ima dugogodišnje upravljačko iskustvo

Ivan Paladina, bivši predsjednik Uprave Instituta IGH i glavni savjetnik Hrvatske poštanske banke, kako doznaje Jutarnji list, trebao bi postati novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji će naslijediti Darka Horvata.

Riječ je o stručnjaku koji nije član HDZ-a, ali je, govore nam izvori, blizak vladajućoj stranci, a premijer Andrej Plenković odlučio se za njega zbog iznimnog stručnog menadžerskog iskustva u vođenju projekata.

– Sve što je HPB radio dok je on bio savjetnik, bilo je odlično, pa tako i ova zadnja odluka da se kupi Sberbank Hrvatska – kaže nam jedan visoki izvor iz HDZ-a, potvrđujući da je odluka donesena i da će je premijer sutra objaviti na sjednici Predsjedništva HDZ-a., doznaje jutarnji list

Premijer se odlučio za profil, kažu, sposobnog menadžera koji nije član stranke, ali je blizak HDZ-u, te koji ima dugogodišnje upravljačko iskustvo.

Paladina je, osim što je bio tri godine na čelu IGH, čiji je većinski vlasnik tada bio ruski poduzetnik Sergej Gljadelkin, od 2015. s njim bio i suvlasnik i direktor nekadašnje tvrtke Avenue ulaganja, koja se poslije preimenovala u Kupari Luxury Hotels. Tvrtka je još 2015. dobila koncesiju za turistički projekt Kupari. Upravo je Paladina 2018. otišao iz IGH i potpuno se posvetio razvoju projekta kod Dubrovnika, koji do danas nije realiziran. U rujnu prošle godine 50 posto tvrtke kupila je singapurska HPL Grupa, 40 posto udjela drži Avenue Investments and Asset Menagement, tvrtka iz Hong Honga u vlasništvu Sergeja Gljadelkina, a 10 posto ima i Paladina.

Exit mobile version