Site icon Hrvatska uživo

Gradonačelnica Petrinje: ‘Mirna Berend laže, isplatili smo joj 20.000 kuna nakon potresa’

FOTO: SCREENSHOT/N1

Nakon što je bivša voditeljica Mirna Berend (55) za portal Story.hr otvoreno kritizirala gradonačelnicu Petrinje, Magdalenu Komes (41) rekavši da ‘hvali Vladu RH za obnovu grada, a obnovi ni traga, ni glasa’, stigao nam je odgovor gradonačelnice koja tvrdi da je Berend iznijela netočne informacije u javnost. 

– Gospođa Berend navodi kako je pretrpjela veliku štetu na svojoj vlastitoj i poslovnoj imovini te kako „radi na tome da sve vrati, ali naravno bez pomoći grada…” Gospođa već pri ovoj konstataciji iznosi potpunu neistinu – započela je u priopćenju gradonačelnica Magdalena Komes pa nastavila: 

– Samo kao pomoć od posljedica potresa njenom poslovnom subjektu je od strane Grada isplaćena direktna subvencija u iznosu od 20.000,00 kuna, koji ima narušena proračunska primanja. Naravno, ovo nije prva isplata poslovnom subjektu gospođe Berend nakon potresa, a postoje i ranije uplate koje je Grad Petrinja izvršio prema njenom poslovnom subjektu, kao i brojne druge isplate. 

Uz to, istaknula je i kako je bivši gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović “vodio vrlo skladan javni odnos s gospođom Mirnom Berend, što se očituje i čestim isplatama financijskih potpora tvrtki Mirnart j.d.o.o., koje je dotična vlasnik”.

– Osim direktnih financijskih potpora bilo je i drugih isplata, a najbolje je da u slučajevima buduće komunikacije po pitanju Grada Petrinje, navedena sama najprije iznese svoje poslovno-financijske veze i interese zbog kojih komentira određenu temu, kako je to u ovom slučaju izostalo, tako sam kao gradonačelnica dužna reagirati – zaključila je Komes. , prenose 24sata

Exit mobile version