Site icon Hrvatska uživo

Paljba po društvenim mrežama. Splitski se političari zakačili na Puljkovoj objavi. Tko je uhljebio pomoćnika ravnatelja?

foto: screenshot/n1

Večernji list povratak u službu dovodi u pitanje jer je riječ o osobi koju pamte iz blizine sadašnjeg gradonačelnika Splita Ivice Puljka u izbornoj noći

Nakon što je Večernji list objavio kako je splitska gradska ustanova “Javna ustanova športski objekti” (JUŠOS), u rujnu umirovila svog pomoćnika ravnatelja, navodno uz otpremninu od 100.000 kuna, da bi ga početkom prosinca angažirala kao vanjskog suradnika, oglasio se i gradonačelnik Ivica Puljak.,prenosi RTL

Dopis je objavio na svom Facebook profilu, a izazvao je žustru polemiku u koju se uključila i preostala politička elita Splita.

Objavu gradonačelnika Splita prenosimo u cijelosti: 

“Za angažiranje tvrtke Diversus d.o.o. od strane JU ŠO Split, gradska uprava saznala je na temelju jučerašnjeg medijskog upita te smo odmah po saznanju zatražili sve informacije o navedenom slučaju.

U ovom trenutku poznato je kako je ravnatelj JU ŠO Split Gordon Cerjan u okviru svojih zakonskih ovlasti, angažirao tvrtku Diversus d.o.o. koju zastupa direktor Nelson Borovina, u dva razdoblja: 24.11.2021.-31.12.2021. (Ugovor o poslovnoj suradnji 380/21) i 03.01.2022.-31.01.2022. (Ugovor o poslovnoj suradnji 1/22). Za navedeni angažman nije trebao niti je tražio suglasnost UV JU ŠO Split niti osnivača Grada Splita, a ugovorena cijena iznosila je 12.000 kn (PDV uključen u iznos) po ugovoru.

Unatoč tome što je navedeni angažman legalan i s aspekta struke potreban, smatramo spornim angažirati tvrtku bivšeg zaposlenika koji je prilikom odlaska u starosnu mirovinu dobio i otpremninu kao i svaki drugi zaposlenik, sukladno čl. 92 Pravilnika o radu Ustanove. S navedenim mišljenjem slaže se i Upravno vijeće koje je odmah po saznanju sazvalo elektronsku sjednicu, danas za sutra, na kojoj će donijeti odluku da zabranjuje daljnje sklapanje ugovora s tvrtkom Diversus d.o.o.

Vjerujemo da i ova situacija pokazuje da se gradska vlast ne miješa u svakodnevno poslovanje, ali i zapošljavanje u gradskim tvrtkama i ustanovama, već su direktori i ravnatelji naših tvrtki i ustanova samostalni i odgovorni pri donošenju poslovnih odluka, a na Upravnim vijećima i Nadzornim odborima je da reagiraju ukoliko uoče postupke koji nisu u skladu s politikom otvorenosti i transparentnosti koju gradska uprava provodi bez iznimke”, naveo je. 

Odmah nakon toga javio se Jakov Prkić, predsjednik splitskog gradskog Vijeća. “Pitaju me ukućani zašto sam se zacrvenio? Jel vruće u kući? Hoćemo li ugasiti grijanje? Ne treba kažem, samo sam nešto pročitao pa mi je neugodno”, navodi. 

“Jakove, šta je bilo s crvenilom kad si s Puljkom dogovarao svog direktora Čistoće ili onu malu iz Nadbiskupijske da je smjestite uz podršku Mosta?”, pita ga pak nezavisni vijećnik Ante Franić. SDP-ovac Damir Matijević našalio se: “Nema veze, glavu gori, kriv je SDP”.

Uslijedila je i reakcija zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića koji tvrdi: “Pa ono dotičnog ste vi zaposlili bez natječaja u JU ŠO dok si bio jedna od desnih ruka Baldasara, a on je paralelno sjedio u NO Stanoupravu i šutio dok te Baldasar zapošljavao također bez natječaja u Stanoupravu. Pa ako te zanima ima li gdje tu SDP-a eto taksativno sam ti naveo”. 

Večernji list objašnjenje za honorarni angažman od, kako tvrdi, 12.000 kuna mjesečno nalazi u tome što je riječ o osobi koju pamte iz blizine sadašnjeg gradonačelnika Splita Ivice Puljka u izbornoj noći.

Exit mobile version