Site icon Hrvatska uživo

Ne može “Možemo” bez Tita, pogledajte što su sad smislili…

Foto: Možemo

Grad Zagreb je posljednjih godina doživio turistički skok. Osim što pozornost privlači bogatom adventskom ponudom, sadržaja i festivala ne manjka ni ljeti. Zainteresiranim turistima želimo prikazati svaki dio ovog, poviješću i kulturom, bogatog grada.

Turistička se zajednica grada Zagreba u tom smislu posebno potrudila. Tako posjetitelji, osim putevima Augusta Šenoe i Marije Jurić Zagorke, dvaju ponosa zagrebačke i hrvatske kulture, mogu krenuti i putevima Josipa Broza Tita!

“Walk with Tito” je dvosatna tura na engleskom ili hrvatskom jeziku. U turi se može uživati po cijeni od 110 kn. Polazišna točka je Meštrovićev paviljon, na Trgu žrtava fašizma. “Happy to see YU!” – poziva Turistička zajednica grada Zagreba.

Prenosimo ponudu u cijelosti:

“Walk with Tito je tura koja vas vodi u prošlost Jugoslavije. Države koja više ne postoji. Otkrijte facinantnu i hrabru prošlost jugoslavenskog revolucionarnog pokreta dok hodate ulicama Zagreba. Josip Broz Tito bio je vođa jugoslavenskih partizana. Rođen je u Hrvatskom Zagorju u siromašnoj seljačkoj obitelji gdje ih je bilo petnaestero djece. Školovan za bravara, predodređen za revoluciju. Ovo je priča o jednom čovjeku koji je i Hitleru i Staljinu rekao NE. I 40 godina nakon Titove smrti, mišljenja o njegovoj vladavini su podijeljena, ali neosporno je da je obilježio cijelu jednu epohu na Balkanu. Prošetajte s nama putevima revolucionara. Happy to see YU!” – stoji u ponudi TZGZ. Doznaje Narod.hr

Exit mobile version