Site icon Hrvatska uživo

Vodoinstalater u crkvenom zahodu pronašao novac ukraden 2014.: ‘Iz zida je ispalo 500 kuverti!‘

FOTO: UNSPLASH/ILUSTRACIJA

Niti u jednom trenutku nije mi palo na pamet staviti neku od kuverti u džep. Ja sam pošten čovjek, rekao je u radijskoj emisiji

Iz sefa Lakewood Churcha, megacrkve u Houstonu koju vodi istaknuti televanđelist Joel Osteen, prije sedam godina ukradeno je 200.000 dolara u gotovini i 400.000 dolara u čekovima. A prošloga mjeseca, točnije 10. studenoga, novac su otkrili – ne detektivi ili crkveno osoblje – već vodoinstalater kojega su pozvali da popravi zahod u crkvenoj kupaonici!

– Uklonili smo pločicu i krenuli raditi isto s WC-om, a kad sam maknuo izolaciju, iz zida je ispalo oko 500 kuverti! Odmah sam kontaktirao nadzornika održavanja radova nakon čega sam kuverte predao crkvi – rekao je vodoinstalater Justin u jutarnjoj emisiji “The Morning Bullpen with George Mo and Erik” radija 100.3 FM, a prenosi Yahoo News.

Policija iz Houstona u petak je potvrdila kako je ovo otkriće povezano s krađom iz 2014. S obzirom da je novac pronađen na posjedu Lakewooda, isti je popisan i dokumentiran te ostavljen crkvi, priopćila je policija te dodala kako se istraga nastavlja.

Krađu iz crkvenoga sefa 2014. godine otkrio je crkveni zaposlenik. Iz Lakewood Churcha tad su priopćili kako su sredstva u potpunosti osigurana.

– S našim osiguravajućim društvom radimo na vraćanju ukradenih sredstava crkvi – rekli su. Crkva i neprofitna organizacija Crime Stoppers of Houston čak su ponudili i 25.000 dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja odgovornih za krađu.

– Dobro bi mi došla neka kompenzacija – rekao je kroz smijeh vodoinstalater komentirajući navode o nagradi. Prenosi Jutarnji list

Exit mobile version