Site icon Hrvatska uživo

Plenković o sukobu Milanovića i Banožića: Ovo je puzajući državni udar

FOTO: SCREENSHOT/N1

Premijer Andrej Plenković nazvao je ponašanje predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji je  danas zapovjedio načelniku Glavnog stožera Robertu Hranju da ne dopusti ministru Mariju Banožiću obraćanje na prisezi ročnika u vojarni u Požegi, puzajućim državnom udarom. Javlja ZAGREB INFO

“Ja nisam ništa od toga vidio, a što sam kratko vidio rezime, vidio sam nedopustivo ponašanje predsjednika Republike. Ovo se može slobodno nazvati puzajućim državnim udarom”, rekao je Plenković u Dubrovniku.

Ocijenio je da je nedopuštanje ministru obarane na prisezi vojnika da govori “nešto bez presedana”.

“Očito da se jugo preselilo i u Slavoniju, ja ne znam je li tamo danas bio posebno težak dan. Ponovno ponašanje suprotno zakonu predsjednika republike je nedopustivo”, rekao je Plenković, prenosi Jutarnji.

Ministar obrane Mario Banožić zatražio je u petak smjenu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja zbog nepoštivanja Zakona o obrani i jer mu je zabranjeno obraćanje na prisegi 32. naraštaja ročnika u Požegi.

Predsjednik Zoran Milanović potvrdio je da je on zapovjedio načelniku Glavnog stožera Robertu Hranju da ne dopusti ministru Banožiću obraćanje na svečanoj prisezi ročnika u Požegi. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA

Exit mobile version