Site icon Hrvatska uživo

Krešimir Macan proglašen krivim jer je Vidović Krišto tijekom emisije nazvao ‘spodobom’, evo koliko mora platiti…

Foto:Screenshot/HRT

Podsjetimo, tijekom rasprave na HRT-u Macan je replicirao Vidović Krišto. Ona mu je zamjerila što joj ulazi u riječ na što je Macan rekao: “Prekidam vam riječ jer vas radije ne bih slušao”. Vidović Krišto potom je replicirala: “Možete onda otići iz studija”.

Nakon toga se Macan doista i ustao i napustio studio, iako ga je voditelj Mislav Togonal pozivao da se vrati. “S ovom spodobom ne želim sjediti u studiju”, rekao je Macan.

Vidović Krišto potom je podnijela privatnu tužbu zbog povrede ugleda i časti.

Dakle, Macan je, prema presudi koju posjedujemo, kriv jer je tijekom HRT-ove emisije “Otvoreno” kazao da “sa ovom spodobom ne želi sjediti u studiju” – misleći pritom na Vidović Krišto – čime je počinio kazneno djelo protiv ugleda i časti.

Kako se navodi u presudi, “okrivljeni Krešimir Macan osuđuje se na novčanu kaznu u iznosu od 50 dnevnih iznosa”. Visina jednog dnevnog iznosa je 233 kune pa novčana kazna iznosi 11.650 kuna. 

Kaznu je dužan platiti u roku od četiri mjeseca. Isto tako, Macan je dužan nadoknaditi troškove kaznenog postupka te mora, kako se navodi u presudi, platiti 500 kuna u roku od 30 dana.

Podsjetimo, sredinom veljače održano je prvo ročište u kojem je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto od Macana potraživala 50 tisuća kuna. Doznaje direktno.hr

Exit mobile version