Site icon Hrvatska uživo

Uskoro kreće projekt „Zaželi 10 za 60″

FOTO: UHBDR 121

Nakon provedbe natječaja za odabir uposlenica koje će raditi na projektu „Zaželi 10 za 60”, održan je ovih dana i prvi sastanak sa odabranima ženama, te su upoznate sa svojim obvezama i pravima. Povjerenstvo za izbor je razmotrilo svih 40-tak pristiglih zamolbi te temeljem odgovarajućih kriterija odabralo 10. Odluku su potvrdili i članovi Izvršnog odbora UHBDR 121.b.p.NG, pa će, kako se očekuje, posao s korisnicima krenuti 1. kolovoza. Sastankom s odabranim uposlenicama i osobama koje će brinuti o administrativnoj provedbi projekta predsjedavao je Damir Matošević predsjednik UHBDR 121.b.p.NG.

Ukratko ponovimo kako je riječ o provedbi dijela programa ZAŽELI 2 Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Poanta je provođenje socijalnog programa u zajednici, u trajanju od godine dana, a to znači pomaže se osobama starije životne dobi (njih ukupno 60) o kojima brine 10 žena koje su bile u evidenciji Zavoda za zapošljavanje kao nezaposlene. Evo što su o tome napisali na Facebooku:

„Održali smo prvi sastanak s našim budućim zaposlenicama i korisnicama projekta. Na sastanku je predsjednik UHBDR 121. brigade – pukovnije NG pozdravio sve prisutne i čestitao im na odabiru među više od 40 pristiglih prijava. Naglasio je važnost uključivanja braniteljske populacije u ovakvu vrstu projekata uslijed izazova s kojima se ta populacija suočava, naročito u današnje vrijeme; te im je zaželio puno sreće i uspjeha u radu. Nakon uvodnog dijela, voditeljica našeg projekta Lidija, podijelila je potrebnu dokumentaciju budućim korisnicama, upoznala ih s ciljevima projekta i uvjetima za uključivanje krajnjih korisnika_ica, te strpljivo odgovarala na njihova brojna pitanja. Jedva čekamo započeti s radom.”

DEMOS MEDIA

Exit mobile version