Site icon Hrvatska uživo

Novca iz EU neće nedostajati, no ima li vlast hrabrosti za sveobuhvatne promjene?

foto: Vlada RH

Zanimljivu objavu donosi POSLOVNI DNEVNIK.

Ozračje još uvijek nije naklonjeno poduzetnicima i inovatorima, čemu je možda najveći uzrok dugo trajanje koruptivnog, politikom određenog bogaćenja, a ne stjecanje kapitala na osnovi rada i inovacija.

Sredstva su odobrena. Ursula von der Leyen prošlog je tjedna i svečano uručila Hrvatskoj “blagoslov” za naš plan oporavka te pohvalila državni vrh za hrabrost u planiranju i ciljevima. Drugim riječima, Europska komisija odobrila je naše 22 milijarde eura i zasigurno iznimno razveselila pučanstvo, inače pritisnuto dugim depresivnim razdobljem korona krize, i to razdobljem koje je nastupilo niti godinu dana nakon što smo krenuli s blagim oporavkom od krize iz 2008. godine.

Ali kao i uvijek, nakon svakog monumentalnog trenutka realnost nas vodi u otrežnjenje. Prošlog tjedna smo vidjeli jedan projekt – onaj Mate Rimca, kojeg je i predsjednica Europske komisije nazvala “budućnošću”, međutim vidjeli smo samo taj jedan. I u ushitu zaboravili još jednu činjenicu, da je stiglo “samo” 800 milijuna eura, a za ostatak sredstava moramo održati obećanja, moramo priču vratiti na toliko izlizanu riječ – reforme. Više na LINKU

DEMOS MEDIA

Exit mobile version