Site icon Hrvatska uživo

Lome se koplja oko COVID potvrda

Foto: Pixabay

COVID potvrde radnika ubuduće bi trebale biti jedan od uvjeta koje poslodavci moraju ispuniti kako bi dobili potpore za očuvanje radnih mjesta. Prijedlog su odbili poslodavci i socijalni partneri. Još je mnogo otvorenih pitanja, a razgovori se nastavljaju sljedeći tjedan. O tome su jutros raspravljali na HRTVu.

Božinović: Štitimo zdravlje građana, a da ekonomija što manje trpi

Čelnik nacionalnog Stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović u Dnevniku HTV-a u srijedu je naglasio da ništa ne nameću nego štite zdravlje građana, a da pritom ekonomija što manje trpi.

– Svi moraju podnijeti svoj dio odgovornosti. Ona je u konačnici osobna i sigurno je da imamo mehanizme da vidimo tko daje doprinos rješenju ove situacije, ne samo kroz cijepljenje, nego i kroz potvrdu o preboljenju ili o testiranju. Nije situacija tako crno-bijela niti se tu nešto nameće. Jedino što nam je bitno je zaštita života i zdravlja i zaštita ekonomije, rekao je. 

Rekao je i kako nisu razgovarali o konkretnim stvarima, ali imaju nešto što mogu, ovisno o epidemiološkoj situciji, u datom trenutku iskoristiti kao sredstvo kojim mogu kontrolirati radnu ili bilo koju drugu sredinu – pogotovo u zatvorenim prostorima kada dođe jesen, zima.

A tko bi snosio troškove testiranja za građane koji nisu cijepljeni, a imaju opravdane razloge? Više na LINKU

DEMOS MEDIA

Exit mobile version