Site icon Hrvatska uživo

Održana uvodna konferencija projekta SIMED…

FOTO: BPŽ

U ponedjeljak, 5. srpnja 2021.g. u Velikoj vijećnici Županijske uprave održana je Uvodna konferenciju projekta „Simulacijsko-edukacijskog centra za upravljanje rizicima od katastrofa radi jačanja kapaciteta za prilagodbu klimatskim promjenama – SIMED. Nositelj projekta je Brodsko-posavska županija, a partneri u projektu Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije i Lučka uprava Slavonski Brod.

Cilj projekta je nastavak ulaganja u izgradnju i unaprjeđenje kapaciteta institucija u sastavu Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije u čijem je sastavu i jedan od partnera projekta – Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. Druga partnerska institucija, Lučka uprava Slavonski Brod, gospodari javnim dobrom, Lukom Brod, na čijoj će se površini graditi Terminal za interventne aktivnosti kako bi Članice Stožera Civilne zaštite imale plovilima omogućen pristup rijeci Savi.

Projektom će se izraditi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje SIMED Centra te Terminala za interventne aktivnosti u kriznim situacijama na rijeci Savi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.773.530,00 HRK, a iznos EU potpore iznosi 1.507.500,00 HRK.

Exit mobile version