Site icon Hrvatska uživo

Gabričević: HSU se nije prodao, obiteljske mirovine dio su projektne suradnje…

Obiteljske mirovine i borba protiv siromaštva su dvije agende na kojima Hrvatska stranka umirovljenika gradi svoj cjelokupan politički rad. To komuniciramo umirovljenicima, ali i svim građanima Republike Hrvatske u zadnjih 4-5 godina, rekao je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, Veselko Gabričević za HTV-ovu emisiju “Studio 4” govorio je o novoj suradnji na projektu obiteljskih mirovina.

Parlamentarna većina od prošloga tjedna broji 77 ruku. Taj sedamdeset sedmi je Silvano Hrelja, zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika koji je s ministrom rada i mirovinskog sustava, Josipom Aladrovićem prošloga tjedna predstavio takozvanu projektnu suradnju koja bi trebala rezultirati biljem položajem umirovljenika. javlja HRT

Gabričević kaže kako ga osobno nije iznenadio potez Hrelje, a vjeruje kako iznenađeni nisu ni članovi predsjedništva kao ni mnogi članovi Hrvatske stranke umirovljenika.

Posjetio je kako su članovi stranke godinama održavali konferencije za tisak diljem Hrvatske, na kojima su objašnjavali važnost obiteljske mirovine i što bi to značilo za umirovljenike, te kako bi time veliki broj umirovljenika izašao iz zone siromaštva.

Detalji projektne suradnje

Na pitanje je li to stav čitave stranke ili samo Silvana Hrelje, Gabričević odgovara da je stav HSU-a odavno da se treba na drugačiji način nego do sada komunicirati sa saborskom većinom i s vladom Republike Hrvatske kako bi se riješila goruća pitanja za umirovljenike.

Iznos obiteljske mirovine

Gabričević kaže kako se točan iznos novčanog iznosa projektne suradnje nije još određen, međutim vjeruje kako će to biti oko milijardu kuna.

Exit mobile version