Site icon Hrvatska uživo

Dodjela stipendija za obrazovne programe iz IT područja

foto: screenshot/n1

Google je najavio dostupnost 300 stipendija za obrazovne programe iz IT područja koje ljudima omogućavaju stjecanje znanja i vještina za koje postoji visoka potražnja na tržištu rada u Hrvatskoj. Stipendije će se dodijeliti u sklopu programa Google Career Certificates uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a dio je inicijative  Grow Croatia with Google.

„Cilj Ministarstva je jačati konkurentnost radne snage i omogućiti stjecanje relevantnih vještina. Stipendije koje su dodijeljene uz podršku Googlea primjer su projekta kojim to omogućavamo, a u ovom slučaju obrazovnim programima za tri ključne vještine iz IT područja. Uspješno polaganje programa polaznicima jamči pravu priliku za kvalitetan posao. Veselimo se rezultatima ovog projekta i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji“, istaknuo je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar naglasio je kako Zavod putem svoje mreže pruža niz usluga svojim korisnicima no naglasak nam nije samo na nezaposlenima već i na podršci razvoju vještina zaposlenih osoba. „Ovim programom omogućili smo našim korisnicima, nezaposlenim i zaposlenim osoba, stjecaje vještina koje su tražene na tržištu rada i koje nude konkretan učinak po završetku, a to je pronalazak novog posla ili napredovanje u okviru postojećeg radnog mjesta na temelju programa Google Career Certificates. HZZ ima stalnu suradnju s Google-om i vjerujem da će i ovaj pilot projekt ostvariti dobre rezultate“.

Cjelovita informacija na LINKU

Exit mobile version