Site icon Hrvatska uživo

Nadbiskup Uzinić odgodio sakramente prve pričesti i krizme. Uslijedile uvrede: “Da ti vjeruješ u Isusa Krista, ne bi dokinuo blagoslovljenu vodu i pričest na usta”

Zbog trenutne epidemiološke situacije, Riječka i Dubrovačka biskupija ograničile su broj ljudi koji mogu biti na misi. Ujedno, zbog mjera su odgođene i podjele dvaju sakramenata – prve pričesti i krizme.

Riječki nadbiskup koadjutor i apostolski administrator Dubrovačke biskupije Mate Uzinić u subotu je na Facebooku objasnio zašto se odlučio na takve mjere.

Uzinić, koji inače s vjernicima redovito komunicira na društvenim mrežama, u subotu je napisao:

“Dragi prijatelji, žao mi je ako sam odlukama i ograničenjima koje donosim za biskupije koje su mi povjerene razočarao neke vjernike. Ni jednu ovakvu odluku nisam donio olako ili što sam želio ograničiti pravo i želju vjernika za redovitim sudjelovanjem u molitvenim okupljanjima. Ograničenja nisu nikad bila cilj.

Ona su uvijek sredstvo. Je li to najbolje sredstvo, ne znam. Ali znam da nam u ovom teškom vremenu to sredstvo omogućuje pokazati svoju kršćansku solidarnost sa svima drugima u društvu kojemu i mi kršćani činimo dio.

Ograničenja koja ponizno i u ljubavi za druge prihvaćamo su naš vjernički doprinos da se teška situacija s pandemijom koju proživljavamo s cijelim svijetom stavi pod kontrolu, kako bi zdravstveni sustav mogao funkcionirati i moglo biti spašeno što više ljudskih života”, , stoji u objavi nadbiskupa i apostolskog administratora Mate Uzinića.

“Nadam se da mi kršćani imamo dovoljno ljubavi jedni za druge i za sve ljude”, dodao je.

Uslijedili komentari puni uvreda

U komentarima ispod njegove objave na Facebooku bilo je onih koji daju podršku, ali i onih koji su se razgnjevili i krenuli slati kritike, pa i uvrede.

“Srami se i skini sveti prsten i haljine sa sebe, tvoj put nije Isusov put”, stoji u jednom od komentara.

“Dragi Biskupe, nadam se da čitate komentare stada Božjeg. Moram vas pitati: zar vi stvarno mislite da bi se na euharistiji mogla širiti ikakva bolest? Nadam se da to ne mislite jer s time naš Isus Krist za vas ne bi bio spasitelj, liječnik i naš otkupitelj”, glasi jedan od komentara.

“Da ti vjeruješ u Isusa Krista, živog Boga, Otkupitelja, Spasitelja, ne bi dokinuo blagoslovljenu vodu, mir, pričest na usta i istjerivao vjernike iz crkve”, napisala je jedna gospođa.“Moji su oboljeli od korone i upravo traje njihova bitka s tom bolešću. No moj stav ostaje isti. Sve i da svi pomremo od te nesretne bolesti, do zadnjeg daha želim biti s Onim u čijoj je ruci moj život i moja smrt. Mogu posvjedočiti da sam svaki dan na misi i nisam se zarazila neovisno o mjerama i brojkama oboljelih.
Ipak to nije trgovački centar ili stadion. Vi i ja znamo da je tu živi Bog koji je isti i prije 2000 godina i danas. … Prošle godine u ovo vrijeme bila sam u agoniji. Agonija je bila biti bez mise. Agonija koju ne želim više doživjeti. Neka me Isus uzme prije toga”, napisala je druga gospođa.Mnogi komentatori otvoreno su vrijeđali samog nadbiskupa. Prenosi Nacional

Exit mobile version