Site icon Hrvatska uživo

Hoće li moći ili ne?

Hoće li platforma MOŽEMO uspjeti “dobiti” Zagreb na predstojećim izborima? Neki kažu kakao im se ne može osporiti ambicija no kako im nedostaje političkog i drugog iskustva. Je li to točno. Evo nekih važnih podataka o njima.Tomislav Tomašević je predstavio buduću zamjenicu i budućeg zamjenika gradonačelnika – Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta!

Danijela Dolenec rođena je 1977. u Zagrebu. Izvanredna je profesorica komparativne politike na Fakultetu političkih znanosti, magistrirala javne politike i administraciju na London School of Economics (2005), i doktorirala političke znanosti na ETH Zurich (2012). Usavršavala se na studijskim boravcima na Sveučilištu Harvard i Sveučilištu Oxford, dobitnica nekoliko prestižnih stipendija i dvije nagrade za znanost. Osnivačica

Zagreb je NAŠ

i Možemo! i koordinatorica programa za obje platforme. Prije ulaska u politiku aktivna u zagovaračkim i istraživačkim organizacijama. Osnivačica i višegodišnja predsjednica Grupe 22, osnivačica Instituta za političku ekologiju i predsjednica upravnog odbora u periodu 2014-2018, članica programskog savjeta IPE Zelene akademije od 2012. godine i članica inicijative Akademska solidarnost (2010-2011).

Luka Korlaet rođen je 1974. u Zagrebu. Diplomirao je, i doktorirao na temi stambenih politika, na Arhitektonskom fakultetu, gdje izvodi nastavu projektiranja stambenih zgrada. Aktivan i kao ovlašteni projektant. Višegodišnji je suradnik na studiji Građevinskog fakulteta s temom procjene rizika od potresa u Zagrebu te koordinator izrade kataloga projekata tipskih zgrada Arhitektonskog fakulteta namijenjenih obnovi Sisačko-moslavačke županije. Član Izvršnog odbora Društva arhitekata Zagreba te skupštine Udruženja hrvatskih arhitekata u mandatima 2009-13., aktivni član skupštine Komore arhitekata te Nacionalnog odbora Europana. Voditelj Možemo! radne grupe za stanovanje i urbanizam, sudjelovao i izradi izbornog programa Zagreb 2021.

DEMOS MEDIA

Exit mobile version