Site icon Hrvatska uživo

Simultani oružani napadi u Beču, vojska na ulicama u potrazi za napadačima…

Foto: twitter

Najmanje su tri osobe, među kojima napadač, ubijene su u simultanim terorističkim napadima u ponedjeljak navečer u središtu Beča. Nakon napada, u kojemu je poginuo jedan prolaznik, u bolnicu je prevezeno petnaest osoba, a jedna je žena poslije podlegla ozljedama.

Jedan je napadač ubijen u sukobu s policijom, a najmanje jedan je u bijegu. Ubijeni terorist, utvrđeno je, na sebi nije imao prsluk s eksplozivnom napravom kao što se sumnjalo. Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer izjavio je kako je nekoliko napadača otvorilo vatru na šest lokacija u blizini središnje bečke sinagoge. Uz policiju, stanje u središtu grada osiguravaju pripadnici specijalnih jedinica. Policija je ogradila cijelo područje, zaustavljen je javni gradski prijevoz.

Osim policajaca, situaciju u središtu grada trenutačno osigurava 150 pripadnika specijalne jedinice Austrijske vojske.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer pozvao je na konferenciji za novinare građane Beča da u utorak ostanu kod kuće te da izbjegavaju središte grada.

Bečka policija na Twitteru je potvrdila da se pucnjava dogodila oko 20 sati, te da je u njoj sudjelovalo više počinitelja sa dugim cijevima. Trenutačno je šest mjesta na kojima se dogodio zločin. Jedna osoba je smrtno stradala, a nekoliko ih je teže uzlijeđenih, uključujući i jednog policajca te da je policija ubila jednog počinitelja.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova objasnio je kako je u sukobu s policijom ubijen jedan od napadača, a jedan policajac je teško ozlijeđen. Glasnogovornik Bečkog zdravstvenog saveza Christoph Mierau rekao je za Austrijsku novinsku agenciju (APA) da je 15 osoba ozlijeđeno od čega sedam teže. Javlja HRT

Exit mobile version