Site icon Hrvatska uživo

Ivan Penava najavio završetak radova na Vukovarskom vodotornju, evo kada će biti otvoren…

Foto: Grad Vukovar

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je putem svog facebook profila završetak radova na vukovarskom vodotornju, evo što je napisao;

Prije tri godine s ponosom, radošću i iščekivanjem započeli smo s obnovom Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva. Na tome su nas putu dočekali mnogi izazovi jer upustili smo se u građevinski pothvat s kakvim se do sada u Hrvatskoj nitko nije susreo. 640 granata uzdrmalo je samu konstrukciju Vodotornja i nanijelo oštećenja koja su zahtjevala produžavanje roka radova, preprojektiranja, financijskih izdataka i mnogo strpljenja. Dočekali smo dan kada se bliži kraj obnove, a početak jedne nove vukovarske i hrvatske priče. Za nepuna dva mjeseca, Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva, otvorit će svoja vrata posjetiteljima iz svih krajeva Lijepe naše, ali i cijeloga svijeta.

Do toga nas je dovelo naše zajedništvo i svesrdna podrška Hrvata diljem svijeta. Donacije su pristigle sa svih kontinenata i mnogih država u koje su nas ratovi i režimi rastjerali, ali nisu mogli raskinuti naše hrvatsko zajedništvo. 7000 Hrvata upisalo je svoje ime u ovaj velebni simbol hrvatskog zajedništva i ponosa te su time jasno i nedvosmisleno poručili da im je jako stalo do vrijednosti i simbola Domovinskog rata, ali jednako tako i do istine o oslobodilačkome ratu u kojemu je hrvatski narod zajedno stao u obranu svoje Domovine od velikosrpskog agresora.

U Memorijalnoj sobi unutar Vodotornja na šest interaktivnih ekrana prikazivat će se multimedijalni sadržaj koji će pričati našu priču o Domovinskome ratu, bitci za Vukovar i žrtvama na kojima je izrasla slobodna i neovisna Republika Hrvatska. S tim dojmovima u sebi, posjetitelj će se potome uspeti Memorijanom stazom do najponosnijeg mjesta u Hrvatskoj – vidikovca na samome vrhu Vodotornja s kojega pogled puca na našu voljenu Slavoniju i Srijem; našu zemlju krvlju obranjenom.

Na tome će mjestu svatko od nas priznati – VRIJEDILO JE!

Exit mobile version