Site icon Hrvatska uživo

Počeo udarni turistički vikend, na cestama od ranog jutra velike gužve…

Foto:HAK

Na cestama prema moru su od ranog jutra ogromne gužve, vozi se usporeno i u kolonama. Na granici sa Slovenijom na ulaz se čeka od pola sata do sat i pol na Maclju, na graničnom prijelazu Goričan s Mađarskom na ulaz u Hrvatsku čeka se jedan sat.

HAK javlja kako će se tijekom cijelog dana zbog veće gustoće prometa povremeno voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Ujutro je promet na cestama u smjeru mora bio pojačan. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko 5 km, a između čvorova Buzin i Lučko oko 8 km.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini se graničnih prijelaza na ulaz u Hrvatsku čeka preko sat vremena.

U Hrvatskoj trenutno 760.000 turista

Prema podacima e-visitora, u Hrvatskoj trenutno boravi 760.000 gostiju, od čega je 126.000 domaćih, a najbrojniji su gosti iz Njemačke, izjavio je u četvrtak direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

“Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija najpogođenije su jer je u proteklom razdoblju zbog pandemije covida-19 nedostajao aviopromet. Veseli me činjenica da trenutno imamo intenziviran aviopromet. Vjerujem da možemo biti optimističniji u sljedećim tjednima, pošto ćemo pojačati marketinške kampanje na pojedinim tržištima i dati sve od sebe da ovu turističku sezonu odradimo najbolje što možemo”, poručio je Staničić.

Istaknuo je da su u tijeku marketinške kampanje u Njemačkoj, Austriji i Velikoj Britaniji.

“Trenutno bilježimo najviše gostiju iz nama najvažnijih emitivnih tržišta – na prvom je mjestu Njemačka, zatim slijede Slovenci, Austrijanci, Česi, Poljaci i Mađari”, kazao je Staničić.

Osvrnuvši se na skorašnji Ferragosto, za vrijeme kojeg u Hrvatsku tradicionalno dolazi veliki broj Talijana, Staničić je kazao kako je s obzirom na stanje u Italiji “neodgovorno i neozbiljno očekivati” da će nam i ove godine Talijani doći u brojkama kao i ranije. “Moramo biti svjesni da u Italiji situacija nije dobra”, dodao je. Donosi N1

Exit mobile version