Site icon Hrvatska uživo

Hrvatska na udaru toplinskog vala, temperature idu iznad 35! Evo gdje će biti najgore…

Foto:Pexels

DHMZ je izdao niz upozorenja kojih se trebamo pridržavati kako bismo sačuvali svoje, ali i zdravlje drugih

Kako se već danima najavljuje – u cijeloj Hrvatskoj krenuo je toplinski val. Temperature će u nekim dijelovima zemlje prelaziti i preko 35 stupnjeva Celzijusa. 

DHMZ je izdao upozorenje na toplinske valove. Opasnost će biti najveća u Kninu, Rijeci i Splitu i to u subotu. Na istim područjima plus Dubrovnik od danas do petka opasnost će pak biti velika. 

“Inače kod toplinskih valova probleme ne stvara samo vrlo visoka dnevna temperatura i ljetna žega, nego što takvi vrlo vrući dani uzastopno dolaze nakon toplih, na moru ponegdje i vrlo toplih noći u kojima se teško uopće odmoriti i dobro naspavati. Olakšanje očekujemo početkom idućeg tjedna, oko utorka,” kaže naš dežurni meteorolog Dorian Ribarić.

Upravo je zbog visokih vrućina i jakih UV zraka DHMZ izdao niz preporuka kako se rashladiti i kako sačuvati svoje, ali i zdravlje drugih.

Rashladite svoj dom:

Klonite se vrućine:

Pomognite drugima:

Ako imate zdravstvene probleme:

Savjetujte se s liječnikom u slučaju drugih tegoba ili ako opisane tegobe duže traju. Cijelo vrijeme trajanja velike vrućine pridržavajte se i preporuka lokalnih zdravstvenih ustanova! Donosi RTL

Exit mobile version