Site icon Hrvatska uživo

Splitska liječnica o pokretu #MedBikini: To što kolegica na Instagramu ima sliku u bikiniju nema veze s njezinom stručnošću…

Foto:Instagram

Moja liječnica obiteljske medicine mlada je, sjajna doktorica u koju imam puno povjerenje, isto kao i u nekolicinu mladih specijalista različitih grana medicine s kojima sam se imala priliku susresti.

– Nikoga od njih ne bih smatrala neprofesionalnim niti lošijim liječnikom kad bih na njihovom profilu na nekoj od društvenih mreža vidjela fotografiju u kupaćem kostimu ili gaćicama, ili pak kako u svoje slobodno vrijeme uživa u ponekom piću.

– Ne vidim ništa loše u takvim objavama, i mi imamo svoj privatni život, ali svatko na svoj način, kao i u svemu ostalome, reagira i komentira sadržaje na društvenim mrežama – kaže nam jedna mlada splitska liječnica.

A upravo takve objave proglašene su neprofesionalnim, naročito su se na udaru našle mlade liječnice, u članku objavljenom u stručnom časopisu vaskularne kirurgije (Journal of Vascular Surgery) koji je nakon žestokih reakcija medicinskih profesionalaca povučen nakon što je objavljen prije nekoliko dana.

Članak se bavi studijom u kojoj su se proučavali profili medicinskih djelatnika na društvenim mrežama kako bi se utvrdilo objavljuju li neprofesionalan ili potencijalno neprofesionalan sadržaj, posebno navodeći provokativno poziranje u bikinijima/kupaćim kostimima i držanje/konzumaciju alkohola.

U istraživanju se kaže da polovica pripravnika i skorih diplomanata vaskularne kirurgije ima račune na društvenim mrežama, a više od četvrtine njih objavljuje neprofesionalan sadržaj. Mladim kirurzima se poručuje da bi trebali biti svjesni da takvom neprofesionalnom sadržaju mogu pristupiti pacijenti, kolege, te sadašnji ili budući poslodavci.

Bijesni medicinski profesionalci na objavu članka uzvratili su na društvenim mrežama poplavom fotografija na kojima poziraju u kupaćim kostimima ili drže alkoholno piće, pivo, koktel i slično. Piše Slobodna Dalmacija

Exit mobile version